Update coronaregels – nieuwe beperkingen tot 19 november

6 november 2020

Op 1 november hebben we normaal gesproken het einde van het buitenseizoen. Zo lang het weer het toestaat laten we zo lang als het kan doorspelen. We hebben tenslotte al heel veel tennisuurtjes moeten missen dit jaar.

Dinsdagavond 3 november heeft de regering weer nieuwe verscherpte maatregelen aangekondigd ter bestrijding van het Corona virus. Gisteren hebben we de hele dag in spanning afgewacht hoe de KNLTB en het NOC/NSF deze regels zouden vertalen voor onze tennissport.

Inmiddels is het hoge woord eruit, vanaf woensdagavond 4 november 22.00 uur tot 19 november mag er niet meer gedubbeld worden.

Deze tijdelijke maatregel is nodig om het aantal besmettingen te laten dalen en de druk op de zorg te verminderen. Uiteraard dienen we daar als vereniging aan mee te werken.

De regels zijn:

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Tennis en padel kan dus nog maar met maximaal 2 personen op een baan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (exlusief trainer) Je mag een trainingsgroep van 4 volwassenen hebben, maar dan op 2 banen en dan mogen de 2 groepen niet gemengd worden. Ook hier geldt dat er 1,5 meter afstand gehouden dient te worden.
  • Kinderen tot en met 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
  • Voor topsporters geldt een uitzondering.
  • Publiek is niet toegestaan op het park.
  • Kantine, kleedkamers en douches blijven dicht.

Vanaf 19 november vallen we in principe weer terug naar de huidige regels.

De Algemene Ledenvergadering (ALV) houden we nog in beraad voor begin januari. Deze kan waarschijnlijk niet op de normale wijze doorgaan en het is de vraag hoe we hier het beste mee om moeten gaan. Wij denken nu na over de volgende mogelijkheden:

  1. De ALV uitstellen;
  2. De ALV als niet fysieke bijeenkomst voorbereiden en eventuele stemmen vooraf ophalen;
  3. Volledig online ALV inclusief stemtool organiseren

Wij zullen hier later bij jullie op terugkomen.

Wij rekenen op een ieders medewerking en gezond verstand.

Blijf sporten, conform de regels en blijf gezond.

Met sportieve groet,
Het bestuur